Kış Aylarında Bebek Bakım Önerileri
- Kış Aylarında Bebek Bakım Önerileri
- Kış Aylarında Dikkatli Bir Biçimde Bebeğinizi Güneşe Çıkarın
- Bebeğinizi Kat Kat Giydirin
- Düzenli Olarak Vücut Isısını Kontrol Edin
Kış mevsiminin çetin soğuk havalarında bebeklerin bakımı ekstra önem kazanıyor. Kış aylarında bebek bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken durumları bu yazıda bulabilirsiniz.
Kış Aylarında Dikkatli Bir Biçimde Bebeğinizi Güneşe Çıkarın
Kış mevsiminde doğmuş olan bebekler havanın güzel olmasına rağmen üşümemeleri açısından sımsıkı giydirildiklerinden hayatlarının ilk zamanlarında güneş ışınlarına maruz kalamazlar. Fakat güneş ışınları sayesinde D vitamini aktif hale gelir ve bebeklerin kemik gelişimini destekler.
Bu sebeple alınan güneş ışınlarının yetersiz halde bulunması kanda yer alan kalsiyumun az bir seviyede kalmasına neden olduğu için bu durumun anlaşılamaması halinde bebeğinizin kafa kemiğinde biçim bozulmaları olabilir, beden ağırlığını taşımakta olan bacaklarda da eğrilmeler gözlenebilir.
Bu nedenle bebeğinizi havanın diğer günlere nispeten daha iyi olduğu zamanlarda yüzünü ve kollarını açıp 10 ila 15 dakika kadar güneş ışığına çıkarmayı unutmayın. Bunun sonucunda yeteri kadar güneş enerjisini alır ve bebeğiniz her daim zinde olur.
Bebeğinizi Kat Kat Giydirin
Bebeğinizin soğuk günlerde üşüyüp üşümediğini ya da fazla ısınıp ısınmadığını anlamak için onu giydirirken fazla sayıda ince giysi giydirin. Bunun sonucunda bulunduğunuz yer hava değişimi sebebiyle farklı sıcaklığa ulaşırsa bebeğinizin kötü etkilenmesini engellemek adına giysilerini artırabilir ya da azaltabilirsiniz.
Bu kıyafetlerden herhangi bir tanesinin yün yapıda olmasına özen gösterin. Bu şekilde bebeğinizi çok daha güzel bir biçimde koruyacaksınız. Hava biraz bile esse bebeğinize mutlaka bere giydirin. Bunun nedeni ise beden ısısın yüzde yirmi beşlik kısmının baş yoluyla kayba uğramasındandır.
Şayet hava fazla esiyorsa da bereyle kulaklarının tamamını kapattığınızdan emin olun. Ellerine eldiven takın, ayaklarına ise kalın bir çorap giydirmeyi unutmayın. Bir bebek botu satın alın. Hastalıkların çoğu ayaklardan kapılır buna dikkat etmekte yarar var. Bebeğinizi asla uzun zaman boyunca soğuk alanda tutmayın.
Düzenli Olarak Vücut Isısını Kontrol Edin
Bebeğinizin bedeninde yağ tabakası daha oluşmadığı için beden sıcaklığında denge oluşmamıştır. Hassas bir bedeni olduğu için soğuk bir havaya maruz kaldığı zamanlarda bedeninin sıcaklığı anında düşecektir. Bebeğinizin vücut ısısını sürekli olarak kontrol etmeyi alışkanlık haline getirin.
Ateşini ölçün, vücut ısısı 35 derece altındaysa büyük bir sorun olabilir. Bu tarz bir durumla karşılaştığınız zaman bebeğinizi sıcak bir alana alın ve bir şeyler yedirin. Isınmasını sağlayın. Oda sıcaklığının artması da önemlidir. Sizin sıcaklığınızı da hissetsin ki iyi olsun. Tüm bunlar işe yaramazsa doktora gidebilirsiniz.