Sakal Ekimi İyileşme Süreci Nasıl Gerçekleşir?
- Sakal Ekimi İyileşme Süreci Nasıl Gerçekleşir?
- Sakal Ekimi İyileşme Süreci
Sakal ekimi, sakalların eksik olduğu veya seyrelmeye başladığı bölgelerde uygulanan cerrahi bir işlemdir. İyileşme süreci, sakal ekimi işleminden hemen sonra başlar. Peki, sakal ekimi işlemi sonrası iyileşme nasıl gerçekleşir?
Sakal Ekimi İyileşme Süreci
Sakal ekimi sonrasında iyileşme sürecinin ilk günleri oldukça kritiktir. Özellikle ilk günlerde doktorunuzun tavsiyelerine mutlaka uymalı, reçete ettiği ilaçları zamanında almalısınız. İşte, gün gün sakal ekimi iyileşme süreci:
1. Gün: Sakal ekimi yapılan alanları nazikçe yıkamalısınız. Donör alanda ağrı, kaşıntı, uyuşma ve gerginlik görülebilir.
2-3. Günler: Sakal ekimi yapılan alanda kabuklanma, şişlik ve hafif kızarıklık görülebilir. Donör alanda bulunan uyuşukluk dışındaki rahatsızlık kaybolmaya başlar.
4-6. Günler: Sakal ekilen alandaki şişlik inmeye başlar. Ayrıca bu bölgedeki iyileşme hızlanır. Donör alandaki kabuklanma az da olsa devam eder. Bu kabukları şampuanla nazikçe masaj yaparak temizleyebilirsiniz.
7. Gün: Sakal ekimi yapılan alandaki şişlik tamamen iner, kızarıklık ortadan kaybolur. Donör alan iyileşmeye devam eder.
10. Gün: Sakal ekilen alandaki greftler kalıcı hale gelir. Donör alan yaklaşık yüzde 70 oranında iyileşir.
15-30. Gün: Sakal ekimi yapılan alandaki sakal kıllarının çoğu dökülür.
90. Gün: Yeni sakal kıllarınız çıkmaya başlar.
4. Ay: Sakalınız daha gür çıkar.
9-10. Ay: Sakal ekimi iyileşme süreci yaklaşık 10 ayda tamamlanmış olur. Böylece, çok daha gür ve sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz.