Yükleniyor
Hibiskus Nedir? Hibiskus Çayı Neye İyi Gelir?

Hibiskus Nedir? Hibiskus Çayı Neye İyi Gelir?

  • Hibiskus Nedir? Hibiskus Çayı Neye İyi Gelir?
  • Hibiskus Çayı Nasıl Yapılır?
  • Hibiskus Çayı Yapılışı
  • Hibsikus Çayı Ne Kadar İçilmeli?
  • Hibsikus Çayı Ne Zaman İçilmeli?
  • Hbsikus Çayının Faydaları Nelerdir?
  • Hibiskus Çayının Zararları Nelerdir?
  • Hibiskus Çayını Kimler İçmemeli?

Hibiskus hatmi çiçeği olarak bilinen narçiçeği, Medine çiçeği gibi isimlerle anılan, zayıflamaya oldukça yardımcı olan bir bitkidir. Uzmanların faydalarının saymakla bitiremediği mucizevi bir bitki çayı olarak hazırlanan Hibiskus oldukça popüler bitkidir. Hibiskus ile hazırlanan zayıflamaya yardımcı olan bu çay oldukça şifalı ve sağlıklıdır. Hibiskus çayı turuncu, beyaz, kırmızı, sarı, mor renkleriyle hazırlanırken bu çayın hammaddesi Hibiskus bitkisidir.

Hibiskus Çayı Nasıl Yapılır?

Hibiskus çayının hazırlanması için öncelikle şu malzemeler bundurulmalıdır:

  • 1 su bardağı içme suyu
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş hibiskus

Hibiskus Çayı Yapılışı

Hibsikus çayının yapılışı son derece pratik ve kolaydır. Bunun için ilk olarak suyu kaynatın. Kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı hisbiskus çayı eklenir. Çayı ortalama 10 dakika dinlendirerek iyice demlendirmelisiniz. Ardında süzerek mayhoş tadıyla karşımı gönül rahatlığıyla içebilirsiniz. Çayın içerisine isteğinize göre bal, tarçın, esmer şeker ekleyerek te çayın aroma ve tadını daha da çeşitlendirebilirsiniz.

Hibsikus Çayı Ne Kadar İçilmeli?

Hibiskus çayı günde en fazla 2 bardak içilmelidir. Çayı özellikle öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki aşamada içmelisiniz. 10 gün boyunca periyodik bir şekilde içmeye devam etmelisiniz. Düzenli bir içme seansından sonra muhakkak çaya 3 ay ara verilerek, vücudun bağışıklık kazanması beklenmelidir. Hibiskus çayının 10 günden fazla tüketilmesi halinde ise çayın faydalarından çok zararlarının olabileceği unutulmamalıdır. Üç ay bekledikten sonra çay içimine 10 gün olacak şekilde yeniden başlayabilirsiniz.

Hibsikus Çayı Ne Zaman İçilmeli?

Hibiskus çayı ne zaman içilir? Soruları zayıflama aşamasında olan, hızlı kilo vermeye başlayan kişilerin en çok merak etiği soruların başında gelir. Hibiskus çayı aç mı tok mu tüketilir? Soruları kapsamında uzmanlar çayın öğleden önce ve sonra içilmesi gerektiğini vurgulamıştır. Hinbskus çayı aç ya da tok tüketebileceğinizi unutmamalısınız.

Hbsikus Çayının Faydaları Nelerdir?

Hibiskus çayının faydaları saymakla bitmeyecek kadar zengindir. Şifa kaynağı içeriği, mucizevi sonuçlarının yanı sıra sağlıklı etkileri ve yağ yakıcı özellikleriyle dikkat çeken Hibiskus çayının faydaları şunlardır:

  •  Metabolizmayı hızlandıran Hibiskuş çayı yağ yakımını kolaylaştırarak hızlı kilo verilmesine yardım eder. İştah azaltarak uzun süre tok tutar.
  • Vücutta kolesterol dengesi kurarak, kötü kolesterol seviyesini azaltırken, iyi kolesterol seviyesini dengede tutar. 
  • Özellikle kötü kolesterolü etkisi altına aldığı için damar hastalıkları riskini de en az seviyeye düşürür.
  • Hibiskus çayı tansiyon hastalıkları için oldukça etkilidir. Hipertansiyonu dengeleyerek kalp sağlığını korur.
  • Karaciğerleri temizleyerek, karbonhidrat emilimini azaltır. Kan şeker seviyesini dengeleyerek şeker oranını oldukça düşürür.
  • Uykusuzluk ve strese karşı oldukça etkili olan Hbiskus çayı, antidepresan özelliği göstererek kişide zihinsel ve bedensel bir gevşeme yapar.
  • Kan şekerini dengelediği için özellikle diyabet hastalarına önerilir.
  • Uzmanlar tarafından test edilip onaylanmasında son derece önem taşır. Çay sayesinde kanser hücrelerinin gözler görülür derecede yavaşlatıp azalttığı görülmüştür.
  • Regl ağrılarına iyi gelen, adet döneminde meydana gelen sancı ve ağrıları oldukça azaltmıştır. Adet dönemindeki sancı ve krampların azalmasına yardımcı bir çay olarak tercih edilir.
  • Zengin C vitamin içeriğiyle özellikle grip ve soğuk algınlıklarına iyi geldiği görülmüştür.
  • Kullanıcıların ruhsal ve fiziksel rahatlamasına yardım eden, sinir sistemin  sakinleştirici etkisi olan bir rehabilite aracıdır. 
  • Vücutta serbest bırakılan tüm radikalleri yok ederek, yaşlanama riskini yok eder. Daha canlı, genç ve estetik bir görünüme sahip olmanıza yardım eder. 
  • Vücut direncini oldukça artıran Hibiskus çayı kış hastalıklarından yakalanma riskini de büyük ölçüde azaltır. 
  • Anti bakteriyel özellik gösteren, vücudun temizlenmesine yardım eden oldukça sağlıklı ve şifa kaynağı bir bitki olarak tercih edilir.

Hibiskus Çayının Zararları Nelerdir?

Hibiskuş çayının zararları özellikle çayın ideal ölçüsünden daha fazla tüketildiğinde ortaya çıkar. Her çay, bitki uygulaması yöntemlerinde olduğu gibi elbette Hibiskus çayının da insan sağlığı üzerinde belirli olumsuz yan etkileri olacaktır. Bu yüzden özellikle çayı tüketmeden önce etraflı bir araştırma yaparak uzman hekiminizden destek almalısınız. Kendi vücut kan şekeri ölçümü yaptırdıktan sonra çayı oldukça güvenli ve sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Hibsikuş çayı gereğinden çok aşırıya kaçmadan olmadan tüketildiği zaman kan şekerini düşürmektedir. Özellikle tansiyon ve şeker hastalığı olan kişilerin bu çayı daha dengeli bir şekilde tüketmeleri tavsiye edilir. Özellikle düşük tansiyonu olan hastalarında bu durum baygınlıkla bile sonuçlanabilir. Çay aşırı oranda tüketildiğinde birbirinden farklı hastalık ve yan etkisiyle sonuçlanabilir. Hibiskus çayını aşırı tüketen hastaların bazılarının ise halüsinasyon görmeye başladığı görülmüştür.

Hibiskus Çayını Kimler İçmemeli?

Hbiskus çayının önerilmediği kişiler düşük tansiyon hastalarıdır. Kronik rahatsızlığı olan, düzenli ilaç kullanan, hamile ve emzirme dönemindeki kişilere tavsiye edilmez. Alerjik bünyeye sahip olan ve reaksiyon gösteren hastalar, doktor onayı aldıktan sonra Hibsikus çayı tüketebilir. Uzman hekim onayı almayan, gerekli test aşamasından geçirilmeyen kişilerin çayı tüketmeleri halinde sağlık açısından ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalabilecekleri unutulmamalıdır.

Bu makaleyi yazmış olan, Dyt. Sena Kemaloğlu için randevu oluşturun veya bu makale hakkında daha fazla bilgi edinin.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.
Bu Sağlık Rehberini Paylaşın
MAKALE YAZARI

Dyt. Sena Kemaloğlu Yazılarını İncele

Plastik ve Estetik Cerrahi Hizmetleri

Kategoriler
Devamını Göster
İçeriği Kısalt
İlgili Diğer Makaleler
Devamını Göster
İçeriği Kısalt