Sigarayı Bırakmanın Yolları
- Sigarayı Bırakmanın Yolları
- Sigaranın zararları nelerdir ?
- Bırakmayı zorlaştıran nedenler nelerdir ?
- İşte sigaranın bırakılmasını kolaylaştıracak bazı yöntemler :
Sigaranın zararları nelerdir ?
Sigara artık zararları herkes tarafından bilinen ürünlerden biri haline geldi. Bu ürünün zararları saymakla bitmiyor. Ama sigaranın başlıca zararlarını saymak gerekirse şunlar söylenebilir :
- Kalp hastalıkları
- Felç
- Yüksek tansiyon
- Diyabet
- Depresyon
- Bazı cinsel problemler
Ve daha fazlası
Bırakmayı zorlaştıran nedenler nelerdir ?
Sigarayı bırakmayı zorlaştıran en büyük neden içinde bulunan nikotin maddesidir. Bu maddenin geçici olarak verdiği sarhoşluk hissi sigarayı bırakmayı zorlaştıran en büyük etkendir. Bu maddeye alışan bedenler sigara içtikten yarım saat sonra yoksunluk Yaşar. Bir sonraki sigaraya duyuran Arzu alkol eroin ve kokain bağımlısı insanların beynindeki ile aynı biçimde gerçekleşir. Yani sigarayı bırakmanın gerçek bir madde bağımlılığına son vermeye eşdeğer olduğunu unutmayalım.
İşte sigaranın bırakılmasını kolaylaştıracak bazı yöntemler :
1. Temizlik yapın
Özellikle evinizde olmak üzere çevrenizi sigaraya karşı eyleminizi arttıran eşyalardan kurtulun. Örneğin evinizde küllük bulunuyorsa kaldırın. Bunun yanı sıra üstüne sigara kokusu sinmiş eşyalarınızı temizleyin. Sigaradan arınmış bir çevrede bırakmak daha kolay olacaktır.
2. Sigara ile aranıza mesafe koyun
Bırakma süresi boyunca yapılması gereken en önemli şeylerden biri sigara ile araya mesafe koymak olacaktır. En iyi sigara içmeye yerlerde bulunur. Sigara içen insanlardan mümkün olduğunca uzak durun.
3. Alkol ve kafein
Alkol ve kafein insanlarda sigara içme duygusunu tetikler. Bırakma süresi boyunca bu iki maddeden uzak durun.
4. Derin nefes egzersizi
Derin bir nefes ile havayı teneffüs etmek çok önemlidir. Bu aktivite gevşemeyi sağlar ve sigara ile mücadele konusunda size güç katar. Aynı zamanda derin nefes nikotin yoksunluğunun getirdiği huzursuzluğu azaltacaktır.
5. Su için
Nikotin bağımlılığının kırmanın altın noktalarından biri yeterli ve bol miktarda su içmek olacaktır. Özellikle ilk 21 gün boyunca su şişenizi yanınızdan hiç ayırmayın.