Sırtta Karıncalanma ve Uyuşma Nedenleri ve Tedavisi
- Sırtta Karıncalanma ve Uyuşma Nedenleri ve Tedavisi
- Hastalığın tedavisinde;
- İlaç Tedavisi:
Böyle bir hastalık kaslar ve kasların kemiğe bitişik olan bölge üzerindeki yeri etkilemektedir. Eklemlerle kesin olarak bir bağlantıları yoktur ve eklemleri etkilemeyen bir hastalık olarak bilinmektedir. Kaslar içerisinde ağrılar oluşmasında bulunurken iltihap oluşmasına neden olmamaktadır. Bu hastalık kadınlar üzerinde daha çok rastlanmaktadır ve bu durum oran olarak yedi (7) kat daha fazla rastlanıldığı söylenmektedir. Bu sıkıntı gelen olarak 30 yaşını doldurmuş kişiler üzerinde daha çok rastlanmaktadır. En önemli belirtisi de sırttan karıncalanma olarak karşımıza çıkmaktadır.
Omuz veya boyun bölgeleri üzerinde rahatsızlık oluşturabilecekleri gibi vücut üzerindeki başka herhangi bir yerde de etkili olabilmektedir.
Bu durumu taşıyan hastalar üzerinde genellikle ağrı, yanma, sızlama, karıncalanma gibi duygular olduğu bilinmektedir. Bu hastalık ayrıca el ve ayaklar üzerinde de hissedilebilmektedir. Fakat bu hastalığın kesin olarak tanım alabilmesi için uzman bir doktor tarafından ve laboratuvar sonuçları sayesinde tanınabilmektedir.
Hastalığın tedavisinde;
İlaç tedavisi uygulanabilmektedir ve ilaç tedavisinin nedeni hastalığın vücut üzerinde bulunan etkilerini azaltmak ve kişinin rahat bir şekilde uyuyabilmesi için kullanılmaktadır.
Kişi germe ve açma hareketleri uygulayarak bir nebze olsun rahatlık hissini yaşayabilmektedir.
Egzersizler uygulanabilmektedir ve bu yapılan egzersizler sayesinde kaslar üzerinde spazm engellenebilmektedir
İlaç Tedavisi:
Bu hastalık üzerinde bir ilaç tedavisi uygulanmaktadır ve tedavi yöntemi genellikle hasta üzerinde derin bir uyku hissetmek ve bu sayede kaslarda oluşacak gevşeme sonucu kişinin bir rahatlık hissetmesi söz konusudur.
“Fibromiyolji Tedavisinde” kullanılmakta olan ilaçlar depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlara oranla daha az ve düşük dozlar ile tedavi edilmektedir.