Başarının Sağlığınıza Etkileri Nelerdir?
- Başarının Sağlığınıza Etkileri Nelerdir?
- 1) Hayal Ederler
- 2) İşlerini Severler
- 3) Disiplinli Olurlar
- 4) Kitap Okurlar
- 5) Şikayet Etme
Başarıya dair birçok konferanslar, anlatımlar gerçekleştirilmesiyle beraber, günümüz insanının başarıya açlığından ötürü bu duruma bir adım atabilmesi için bazı tüyolara ihtiyaç duyuyor. İhtiyaç duymaktan ziyade, başarı oranının ne kadar düşük olmasının sebepleri tartışılıyor ve buna göre birçok uygulamalar gerçekleştiriliyor. Ülkemizde başarıyı araştıran kişi sayısının eskiye oranla yükseldiği görülmekte. Eğitimden çok girişimciliğe önem veren insan sayısı fazlasıyla çoğaldı ve artık “Okumayanda başarılı olabilir” kavramı bilinen bir gerçekliğe sahip olmuştur. Başarı olan bireylerin sağlıkları da düzgün ve yerinde olduğu görülür. Bu bireyler, beslenmelerine çok dikkat ederler. Beslenmelerinin yanı sıra, ruhsal sağlıklarına da önem gösterirler. Başarılı kişilerin hayatlarında sırayla uyguladığı maddeler ise şunlardır:
1) Hayal Ederler
Hayal etmekten vazgeçmeyin. Aklınıza gelen fikirlerin üstüne gidin ve onların en üst seviyesini yapabileceğinize inanın. Başarıdan geçen yolda, elinizde olan ve gerçekleştirmesi en kolay olan üstüne üstlük bedava olan bir zihinsel uğraştan bahsediyoruz. Zihinsel uğraşınızın olması ayrı bir özgüven verebilir ve kendinizi huzurlu hissetmenize neden olur.
2) İşlerini Severler
Yaptığınız işten zevk almaya bakın, sevmiyorsanız bile, sevilesi hale getirmek sizin elinizde. Yaptığı işi sevmeyen insanların zihinleri durgundur ve genelde mutsuzlardır. Bu durumsa, onların hayat standartlarını büyük bir şekilde etkiler. Zihninizi eğitmeyi başardığınız takdirde mutsuz olabilme ihtimaliniz çok zordur.
3) Disiplinli Olurlar
Kendiniz için bir şeyler yaparken, disiplinli olmaktan vazgeçmeyin. Motivasyonunuzu kendinize vermeyi ve kimseye ihtiyaç duymamayı bilin. Başarılı bir insan olabilmek için, bazen kendinize yetiyor olabilmeniz gerekiyor. Bu yazımızda sağlık ile başarıyı eşit orantıda anlatmamızda sizin yararınıza sanırım. Disiplin insanın öz farkındalığını ve öz saygısını geliştirir. Ruhsal sağlığınız açısından birçok önem teşkil etmektedir.
4) Kitap Okurlar
Kitap okumanın hayal gücüne ve sağlığınıza ne kadar katkıda bulunduğuna inanamazsınız. Başarılı insanların hayal güçleri ve üretkenlikleri sayesinde yükseldiklerini biliyor muydunuz? Başarılı insanların günde 35-40 sayfa kitap okunduğu varsayılıyor. Buna göre bir planlama yapabilirsiniz. Kitap okumak stresi azaltır ve odaklanmanıza yardımcı olur. Bu durumsa ruhsal sağlığınıza olumlu yönde etkilerde bulunur.
5) Şikayet Etme
Şikayet etmekten vazgeçmelisiniz. İsyan ve şikayet etmek size olumsuz anlamda birçok şey katar. Bu durum, kendinizi yetersiz bulmanızı da sağlar. Hayata bakış açınızı köreltir ve olayları en iğrenç yönünden görmenize yardımcı olur. Beyninizi bu şekilde eğitirseniz büyük bir gaflete düşmüş olursunuz. Bu durumda şükretmenin önemini size anlatmam gerekiyor. Şükretmek insanın ruhundaki huzuru keşfetmenin en bilindik yöntemlerinden birisidir. Şükretmenin önemi, tartışılmaz bir güçtür.